חדשות

קיי.סי.אר. חותרת להסדר נושים עבור חברת יונט קרדיט

למרות מורכבותם, תהליכי הבראה והשבחה נושאים פרי.

קחו לדוגמא את חברת יונט. בחודש יולי 2022 נקראה חברת KCR לסייע ליונט קרדיט בע"מ על ידי הדירקטוריון, זאת לאחר שהמנכ"ל הודח. נתבקשנו לנתח ולהבין כיצד ניתן להמשיך ולקיים את החברה לאור הקשיים שאליהם נקלעה. ככלל אצבע אנו מנסים לאתר וליישם מסלולי השבחה והבראה עצמאיים שמונעים את הצורך להגיע לבית המשפט על מנת להכריז על חדלות פירעון או להגיע למצב של פירוק. בשלב ראשון בחנו את מצבה של החברה בהיבטי תזרים, כ"א, חבויות ובטחונות ועוד – על מנת להבין האם קיימת חלופה בה החברה תוכל להמשיך לפעול כעסק חי דרך תקופת המשבר, והגענו למסקנה כי בעזרת מספר מהלכים משמעותיים הדבר יהיה אפשרי. עמדתנו כלפי כל הגורמים המעורבים הייתה שאם נשאיר את החברה בחיים ונפעל באופן נמרץ ואסרטיבי – נושי החברה יוכלו לקבל אחוז גבוה יותר מהחוב מאשר במסגרת אלטרנטיבת הפירוק, וכל זאת מחוץ לכותלי בית המשפט. מיד ניגשנו לעבודה ובהתאם לתהליכי העבודה ב-KCR ביצענו ניתוח מעמיק על מנת להבין איזה פעילויות יכולות לתרום להחזר חובות, איזה פעילויות משמרים ואיזה פעילויות עוצרים באופן מיידי.

השלבים העיקריים ש-KCR ביצעה בצמוד עם הנהלת החברה

  • בשלב ראשון פעלנו על מנת להחזיר את האמון בין כל הגורמים המעורבים בעזרת קידום תהליכים המייצרים שקיפות. האלמנט המשמעותי ביותר בתהליך מו"מ להבראה הוא היכולת לייצר שיח בין כל הגורמים, בדומה לפעולות גישור משפטיות, בכדי לאפשר לחברה להמשיך לתפקד יש צורך בשמירת קווי תקשורת פתוחים ורציפים המאפשרים דיאלוג איכותי. 
  • חתרנו באופן רציף ומתמיד להגיע להסכמה להסדר, רחבה ככל שניתן. לשם כך ישבנו עם גורמים בנפרד וביחד בכדי לייצר את האיזון הנכון בכל מתווה אפשרי. 
  • בד בבד עם ניסיונות הגישור סייענו באופן מעשי ברמה התפעולית השוטפת על מנת לייצר תזרים ופעילות המחזיקה את העסק בחיים. פעולות אלה כללו, בין היתר, סיוע בצמצום משמעותי בהוצאות השוטפות של החברה, סיוע בצמצום בכ"א, וטיפול מהיר ואסרטיבי בגבייה.
  • בפועל KCR הפכה במהרה למוקד מידע ופעילות שבו קיבלנו כל תלונה ובקשה וטיפלנו בה. צוות KCR מיומן ריכז מידע ופעולות כשבפועל כלל הגורמים בחברה פונים אלינו כברירת מחדל בבעיות קטנות כגדולות.

התפתחות חיובית 

בית המשפט דחה בחודש ספטמבר 2022 את בקשת החברה להסדר ראשון, ובשל כך הפנתה החברה ביחד עם KCR משאבים ותשומת לב להגדלת מעגל הנושים לתמיכה במתווה חדש שיוגש לבית המשפט. ואכן, הצלחנו לייצר מתווה מוסכם על רוב הנושים והדירקטורים. הישג זה, של-KCR חלק משמעותי בו, הוא ניצחון לחברה. 

מה הם הלקחים המשמעותיים שניתן ללמוד מתהליך ההבראה של חברת יונט?

ראשית, חברות רבות מגיעות למצב של פירוק ללא בחינה מעמיקה. הדבר מוביל לעיתים למצב של הכרזת חדלות פירעון ולעיתים פירוק החברה מבלי שהדבר מחויב המציאות.
שנית, לשקט הפנימי בתוך החברה בזמן משבר יש משמעות קריטית בכל תהליך הבראה. בעזרת יצירת סביבה שקטה מאיומים, תביעות והפרעות חיצוניות ניתן לטפל בסוגיות פנימיות ביעילות. הדבר נכון לגבי לקוחות, נושים, עובדים, בעלי עניין וכו'.
ולבסוף, המשמעות האמיתית שלך הבראה יעילה היא הימנעות מהגעה לבית המשפט. החתירה להגעה להסדר נושים באופן עצמאי לא רק מאפשרת לחברה לשרוד את המשבר – אלא גם להתפתח לאחריו! כפי אבי קמינסקי, מנכ"ל חברת KCR סיכם ואמר ״הרבה יותר קל לשחוט חברה מאשר לנסות ולהציל אותה, אבל אם מצילים חברה ההחזר לנושים בסופו של דבר יותר גבוה גם אם זה לוקח קצת יותר זמן״.

KCR גאה בצוות הכלכלי והתפעולי שלנו, ובפרט במנהלת הלקוח טלי גנני, שפעלו ופועלים ללא לאות לטובת ההסדר של חברת יונט ולקוחותינו באופן מעורר כבוד.
לקריאת הכתבה במגזין דה-מרקר לחץ כאן.

דילוג לתוכן